Agenda

Altijd wat te doen bij Warmoes
In de tuin is het vaak een gezellige boel. Bezoekers van ons tuincafé, educatielessen aan schoolklassen, vrijwilligers aan het werk, rondleidingen door de tuin en verschillende workshops en cursussen. En af en toe viert iemand zijn of haar verjaardag onder de oude fruitbomen.
Er is veel mogelijk en we vinden veel leuk.

Gedurende het jaar organiseren we verschillende publieksactiviteiten. De meeste keren jaarlijks terug, zoals de LENTeMARKT op de eerste zaterdag van mei, deelname aan Festival de Oversteek in september en de Oude Ambachtenmarkt tijdens de Open Monumentendagen.

Corona en onze activiteiten
In verband met Covid-19 en bijbehorende maatregelen is het niet zeker of alle geplande activiteiten door kunnen gaan. We kijken per activiteit en moment of alles doorgang kan hebben. Onze workshops zijn met kleine groepjes en vaak buiten waar afstand houden heel goed gaat. Hou deze website en facebook in de gaten voor het laatste nieuws.

Aanmelden
Zie je hieronder een leuke activiteit waar je je voor dient aan te melden? Stuur dan een mail naar contact@dewarmoes.nl

Zondag 23 augustus Historische Kookworkshop ism Eetverleden
Tijd 14:00 – 19:00 uur Kosten € 60,- inclusief welkomstdrankje, rondleiding, kookworkshop en proeverij.  
Manon van Eetverleden laat je kennis maken met eeuwenoude ingrediënten. Je proeft deze in bijzondere zoete en hartige hapjes en drankjes uit 2000 jaar culinaire geschiedenis. Samen met Manon en een gids van de Warmoes maak je een rondje door de tuin en oogst je zelf de nodige ingrediënten. Gezamenlijk gaan we aan de slag en sluiten de workshop af met een proeverij in de boomgaard. 
HELAAS AL VOL

Zaterdag 29 augustus Bloemschikworkshop Veld boeket maken
Tijd 10:00 – 11:30 uur Kosten € 25,- incl welkomstdrankje, vaas en bloemen.
Deze wordt gegeven door een professionele biologische snijbloemenkweekster (Ceciel Geerards). Je gaat eerst bloemen plukken in  onze bloemenpluktuin en daarna aan de slag met het schikken en binden. Met een mooie vaas vol zomerbloemen ga je na afloop naar huis. We streven er naar deze workshop buiten te doen. Aanmelden via contact@dewarmoes.nl

Zondag 6 september Brunch met groentespreads ism Velt 
Tijd 11:00-13:00 uur Kosten € 20,- voor volwassenen met koffie/thee naar keuze en glaasje appelsap van onze appels en € 12,- voor kinderen <10 jaar  met glaasje appelsap. Inclusief  verschillende broodsoorten, crackers, spreads en garnituren. 
Lekker spreads maken met verse groenten en kruiden! Velt (Vereniging voor ecologisch leven en tuinieren) bewijst dat je super lekkere spreads kan maken die niet vervelen en ook kinderen laten smikkelen. Van artisjok-linzenspread tot knolselderijboter. Kom ze proeven tijdens onze speciale brunch. We zetten tafels in de boomgaard en serveren er lekkere drankjes bij. De smaak te pakken? Doe dan meteen mee met de workshop op zondag 27 september. Aanmelden via contact@dewarmoes.nl

Zaterdag 19 september Oude ambachtenmarkt – opening expositie kersenfeest
Tijd 11:00 – 16:00 uur Gratis entree

Al jaren organiseren we tijdens het Open Monumentenweekend de Oude Ambachtenmarkt. In de boomgaard worden oude ambachten zoals touw slaan, wol spinnen, manden vlechten en vilten gedemonstreerd.
Daarnaast openen we onze expositie ‘kersenfeest’ met mooie historische foto’s, Lentse liedjes van vroeger, verhalen over de kersenpluk en het kersenfeest waarbij de stadse Nijmeegse kinderen met de pont overkwamen om kersen te eten in Lent. 

Zondag 27 september Workshop Groentespreads ism Velt
Tijd 10:30-14:00 uur Kosten € 30,- pp inclusief rondleiding, oogsten, workshop, proeverij en recepten

Inspiratie nodig om lekkere spreads te maken van groente? Doe mee met de workshop en leer hoe een saaie boterham een traktatie wordt, Koken met groente uit te seizoen, met restjes en vegetarisch is lekker en beter voor het milieu.
Velt heeft 50 favoriete recepten voor groentebeleg gemaakt en deze ochtend ga je met een paar recepten zelf aan de slag. Natuurlijk gaan we ze ook proeven!
Aanmelden via contact@dewarmoes.nl 

 

© Warmoes 2019