Agenda

Altijd wat te doen bij Warmoes
In de tuin is het vaak een gezellige boel. Bezoekers van ons tuincafé, educatielessen aan schoolklassen, vrijwilligers aan het werk, rondleidingen door de tuin en verschillende workshops en cursussen. En af en toe viert iemand zijn of haar verjaardag onder de oude fruitbomen.
Er is veel mogelijk en we vinden veel leuk.

Gedurende het jaar organiseren we verschillende publieksactiviteiten. De meeste keren jaarlijks terug, zoals de LENTeMARKT op de eerste zaterdag van mei, deelname aan Festival de Oversteek in september en de Oude Ambachtenmarkt tijdens de Open Monumentendagen.

Corona en onze activiteiten
In verband met Covid-19 en bijbehorende maatregelen is het niet zeker of alle geplande activiteiten door kunnen gaan. We kijken per activiteit en moment of alles doorgang kan hebben. Onze workshops zijn met kleine groepjes en vaak buiten waar afstand houden heel goed gaat. Hou deze website en facebook in de gaten voor het laatste nieuws.

Aanmelden
Zie je hieronder een leuke activiteit waar je je voor dient aan te melden? Stuur dan een mail naar contact@dewarmoes.nl

Zaterdag 12 september Oude ambachtenmarkt – opening expositie kersenfeest
Tijd 11:00 – 16:00 uur Gratis entree

Al jaren organiseren we tijdens het Open Monumentenweekend de Oude Ambachtenmarkt. Vanwege de toename van Corona is de oude ambachtenmarkt veel kleiner. Er komt een mandenmaker en een smid. Daarnaast openen we onze expositie ‘kersenfeest’ met mooie historische foto’s, live gezongen Lentse liedjes van vroeger en verhalen over de kersenpluk en het kersenfeest waarbij de stadse Nijmeegse kinderen met de pont overkwamen om kersen te eten in Lent. 
De expositie hangt buiten en is de komende weken te bewonderen tijdens openingstijden van de Warmoes (woe-zo 10-17u).

Zondag 27 september Proeverij met groentespreads ism Velt 
Tijd 10:00-12:30 uur Kosten € 20,- voor volwassenen met koffie/thee naar keuze en glaasje appelsap van onze appels. Inclusief rondleiding door de tuinderij, proeverij en receptenboekje. 
Lekker spreads maken met verse groenten en kruiden! Velt (Vereniging voor ecologisch leven en tuinieren) bewijst dat je super lekkere spreads kan maken die niet vervelen en ook kinderen laten smikkelen. Van artisjok-linzenspread tot knolselderijboter. Kom ze proeven tijdens onze speciale brunch. Bij mooi weer zetten we tafels in de boomgaard. De smaak te pakken? Je krijgt er een receptenboekje bij om thuis meteen aan de slag te gaan. Aanmelden via contact@dewarmoes.nl

Zondagmiddag 11 oktober proeverij Het Hamerstuk cider
Tijd 14:00-16:00. Vrije inloop. Kosten € 5,- (geheel ten bate van de Warmoes).
Er kunnen 3 verschillende ciders van Het Hamerstuk geproefd worden: appelcider, appel-peer cider en appel-sleedoorn cider>
We laten ook zien hoe cider gemaakt wordt.
Ter plekke zullen de benodigde corona-regels helder zijn; één gezin/huishouden per tafel. Als de tafels bezet zijn, dan dient men te wachten of even een rondje door de tuin te gaan lopen. Zie ook de website van Het Hamerstuk.

© Warmoes 2019