Agenda

Altijd wat te doen bij Warmoes
In de tuin is het vaak een gezellige boel. Bezoekers van ons tuincafé, educatielessen aan schoolklassen, vrijwilligers aan het werk, rondleidingen door de tuin en verschillende workshops en cursussen. En af en toe viert iemand zijn of haar verjaardag onder de oude fruitbomen.
Er is veel mogelijk en we vinden veel leuk.

Gedurende het jaar organiseren we verschillende publieksactiviteiten. De meeste keren jaarlijks terug, zoals de LENTeMARKT op de eerste zaterdag van mei, deelname aan Festival de Oversteek in september en de Oude Ambachtenmarkt tijdens de Open Monumentendagen.

Aanmelden
Zie je hieronder een leuke activiteit waar je je voor dient aan te melden? Stuur dan een mail naar contact@dewarmoes.nl

Zondag 8 september: Historische kookworkshop ism Atelier Eet!verleden = VOL
Manon Henzen van Atelier Eet!verleden is historica en kookliefhebber. Ze heeft al meerdere historische kookboeken geschreven en geeft verrassende en boeiende kookworkshops. Ook is ze één van de vaste afnemers van Warmoes. Samen organiseren we een bijzondere kookworkshop met ingrediënten uit onze tuin. 
We starten met een historisch aperitief en gezellige kennismaking. Daarna gaan we tuin in voor een rondleiding. Tijdens de rondleiding oogsten we meteen verse ingrediënten. Met de oogst gaan we de keuken in. Manon bereidt een historische proeverij voor met hapjes en kleine gerechten uit 2000 jaar kookgeschiedenis. Je kookt met uitgewerkte recepten die natuurlijk mee naar huis gaan. Gezamenlijk eten we daarna aan een lange tafel in de boomgaard.
Tijd: start om 14:00 uur Kosten: € 40,- inclusief (inclusief historisch aperitief, rondleiding, kookworkshop en proeverij) Aanmelden via contact@dewarmoes.nl

Zaterdag 14 september Oude Ambachtenmarkt 10-16u
Kom oude ambachten in onze boomgaard bewonderen en waan je terug in vervlogen tijden. Toegang gratis.

Vrijdag 11 oktober Stoofpottenavond
Schuif aan in ons café of in de boomgaard. Op vrijdag 11 oktober kookt Atelier de Beleving in onze boomgaard heerlijke vegetarische stoofpotten boven een houtvuur.  Je hebt de keuze uit een tweetal stoofpotten en bijbehorende toppings. Deelname kost €11,- (kinderen 5 t/m 12 jr betalen €5,-). Je moet je van te voren aanmelden via info@atelierdebeleving.nl (naam, tel.nr. en aantal personen). Dat kan t/m 9 oktober. Om 18:00u zijn de stoofpotten gereed. Je bent uiteraard al eerder welkom voor een drankje en om de koks aan het werk te zien. 

Woensdag 16 oktober Kookworkshop kweeperen (avond)
Leer bijzondere recepten te maken van een bijzondere vrucht: de kweepeer (eigenlijk heten ze alleen ‘kwee’). Voor ingrediënten en kookgerei zorgen bij. Kosten € 20,- pp. Aanmelden via contact@dewarmoes.nl 

Zondag 27 oktober Workshop macramé (handwerktechniek) (ochtend)
Leer een mooie plantenhanger maken tijdens de workshop macramé. Macramé is weer helemaal terug van weggeweest! In de jaren 70 was dit een hele populaire hobby en kon je in ieder huis wel een plantenhanger of wandhanger gemaakt met macramé vinden. Dit ‘oude ambacht’ past goed bij de stijl van Warmoes en daarom bieden we deze workshop aan. 
Tijd: van 10:30-12:30u Kosten: € 17,50 pp inclusief drankje en materialen. Aanmelden via contact@dewarmoes.nl

Zondag 3 november Oogstfeest Co-Bomen

Donderdag 28 november Kookworkshop mispels (avond)
Informatie volgt

Zaterdag 30 november Workshop wilgentenen
Knutsel je sinterklaascadeau of kerstversiering met wilgentenen die deze winter zijn geknot van knotwilgen. Maximaal 10 deelnemers. Tijd: van 10:30-12:30u. Kosten € 17,50,- pp inclusief materiaal. Aanmelden via contact@dewarmoes.nl

Zaterdag 14 december Laatste-oogst-van-het-land-dag 
Met glühwein en warme choco proosten we op de oogst van 2019. We maken weer speciale groentetassen voor een kleine prijs. Hou FB en deze site in de gaten voor de inhoud, prijs en moment van aanmelden.

Zaterdag 25 januari Workshop manden vlechten (hele dag inclusief lunch)
Informatie volgt

© Warmoes 2019