Agenda

Altijd wat te doen bij de Warmoes
In de tuin is het vaak een gezellige boel. Bezoekers van ons tuincafé, educatielessen aan schoolklassen, vrijwilligers aan het werk, rondleidingen door de tuin en verschillende workshops en cursussen. En af en toe viert iemand zijn of haar verjaardag onder de oude fruitbomen.
Er is veel mogelijk en we vinden veel leuk.

Gedurende het jaar organiseren we verschillende publieksactiviteiten. De meeste keren jaarlijks terug, zoals de LENTeMARKT op de eerste zaterdag van mei, deelname aan Festival de Oversteek in september en de Oude Ambachtenmarkt tijdens de Open Monumentendagen.

Corona en onze activiteiten
In verband met Corona heeft de planning van extra activiteiten en workshops even helemaal stil gelegen. Nu pakken we de draad weer langzaam op. Onze workshops zijn in kleine groepjes en gaan vooralsnog door. Wel is het noodzakelijk om een QR te kunnen laten zien. 

Vrijdag 19 november: Workshop macramé
Voor deze workshop is van tevoren aanmelden verplicht. Je leert mooie plantenhangers knopen of een levensboom maken. Kosten € 25,- pp inclusief materiaal en koffiebuffet. Tijd van 10.30-12.30 uur met mogelijkheid tot lunch in het tuincafé en eventueel na de lunch nog wat losse eindjes opknopen….

Zaterdag 4 december: Workshop vetbollenhouder maken van wilgentenen – GEANNULEERD –
NIEUWE DATUM VOLGT

Maak je eigen vetbollenhouder voor vogeltjes. Er zijn meerdere modellen. Onze mandenmaker Johan leert je de beginselen van het wilgentenen vlechten zodat je uiteindelijk naar huis gaat met je eigen vetbollenhouder. Kosten € 15,- pp inclusief materialen en koffiebuffet met stukje taart. Tijd van 14:00-16:00 uur.  Aanmelden verplicht.

Zaterdag 18 december: Shop je kerstcadeaus bij elkaar op de Warmoes ‘kerstmarkt’
We stallen al onze lekkere inmaakproducten buiten uit zodat je zelf een uniek cadeaupakket kunt samenstellen. Er zijn verschillende soorten jam, siroop, azijn, chutney, maar ook zakjes lavendel, droogbloemenpakketjes en plantenhangers. 
Tijd van 11:00 – 16:00 uur. Toegang gratis en natuurlijk is ons café ook open voor koffie, taart en lunch. 

Zondag 19 december: Kerstkoekjes bakken (en versieren) voor kinderen
Voor in de kerstboom of in de koekjestrommel. Je mag meteen 1 koekje versieren en de andere (waarschijnlijke) warme koekjes mee naar huis nemen om ze daar te versieren. Kosten € 7,50 pp inclusief appelsap van onze eigen appels. Er zijn 2 rondes; van 11:00 – 12:00 uur en van 14:00 – 15:00 uur.  Aanmelden verplicht. Papa en mama kunnen in het café koffie drinken of lunchen. 

Zaterdag 22 januari: Workshop mandenvlechten van wilgentenen
Vroeger en gelukkig nu ook nog werd er in de winter gevlochten met wilgentenen; manden in allerlei vormen; voor de aardappels, voor de fruitoogst het jaar er op, bloemenplukmanden, boodschappenmanden etc. Dit oude ambacht vergt kracht en precisie. Tijdens de workshop kunt u kiezen wat u gaat maken. Kosten € 60,- pp inclusief koffiebuffet en lunch. Tijd van 11:00-16:00 uur. Aanmelden verplicht.

Zondag 6 februari: Rondleiding over onze tuinderij met aansluitend stampottenbuffet
Wil je meer te weten komen over onze historische tuinderij en welke oude kneepjes van de vroegere warmoezeniers we nog steeds gebruiken? Doe dan mee aan de rondleiding. Speciaal voor die dag maken we een stampottenbuffet van onze eigen kolen. Kosten € 25,- pp inclusief drankje van het huis. Voor kinderen (jonger dan 12 jaar) rekenen we € 12,50. Tijd van 16:00 – 19:00 uur. Aanmelden verplicht. 

‘In het vat’; workshop schapenvacht vilten, lezing met proeverij ism historisch kookatelier Eet!verleden, workshop kleinfruit snoeien en workshop mezenkastjes maken.

Aanmelden
Stuur een mail naar contact@dewarmoes.nl

© Warmoes 2019