Laden Evenementen

Manon Henzen van Eet!verleden is inmiddels een autoriteit wat betreft onze culinaire geschiedenis. En ze is al heel lang een vriendin van de Warmoes. Haar passie voor koken en geschiedenis zijn aanstekelijk en inspirerend. Naast lezingen, proeverijen en workshops geeft ze ook online kooklessen, organiseert kookreizen en schrijft kookboeken. Daarnaast blijft ze nieuwsgierig en onderzoekt historische bronnen, zoals kookmanuscripten, schilderijen, fresco’s en archeologische vondsten uit Europa en de Arabische wereld. Gelukkig heeft ze nog tijd voor 2 proeverijen op onze tuinderij!

Samen met Manon proeven en ontdekken we al wandelend door de tuin hoe het er in de loop der eeuwen in de moestuin, kruidentuin en boomgaard aan toe ging. Je maakt deze middag kennis met eeuwenoude ingrediënten en proeft deze in bijzondere zoete en hartige hapjes en drankjes uit 2000 jaar culinaire geschiedenis. Naast de hapjes proef je ook een aantal ingrediënten rechtstreeks uit de tuin!

Aan een drankje is natuurlijk ook gedacht. Bij de proeverij worden twee drankjes geserveerd en nog een extra verrassend opkikkertje, gemaakt van fruit uit de tuin. Inschrijven kan hier.

Ga naar de bovenkant