Laden Evenementen

Een paar keer per jaar organiseren we de ´Week van de ….´ We willen je tijdens die week graag (beter) laten kennismaken met een van onze gewassen. We telen op onze tuinderij meer dan 160 verschillende rassen groente, fruit, kruiden en eetbare bloemen.
Dus dan mag er af en toe best eentje in de schijnwerpers staan. We kiezen voor rassen waar we zelf fan van zijn en die een betere of hernieuwde kennismaking verdienen.

We kiezen de ‘Week van de ….’ natuurlijk op het moment dat het betreffende ras ook geoogst of verwerkt wordt. Bij de Warmoes vinden we het belangrijk om te laten zien wat wanneer groeit en wanneer geoogst kan worden. Zo is er ieder seizoen wel iets vers van het land te vinden bij ons.

Deze week staat in het teken van de kwee. Deze grote, harde, gele vrucht is rijp in september, maar kan langere tijd bewaard blijven. In september zijn we druk met de oogst en verwerking van andere gewassen. Idealiter verwerk je de kwee een paar weken na de oogst.
De kwee heeft een zacht vachtje die er eerst afgewassen of afgeveegd moet worden. Voordat je de kwee kunt bereiden en verwerken moet je hem eerst koken. De vrucht is heel hard en kan dus ook niet rauw gegeten worden. Maar als hij dan klaar is voor bereiding….. de mogelijkheden zijn eindeloos!!

Tussen 15 en 19 november serveren we in ons café gerechten waar de kwee een hoofd- dan wel een bijrol bij speelt. Kom ze proeven!
Daarnaast organiseren we een workshop zodat je zelf met kweeën aan de slag kunt. Tenslotte kun je deze week lekkere inmaakproducten van de kwee kopen in onze winkel.

Titel

Ga naar de bovenkant