Laden Evenementen

Maak kennis met de kwee! Deze veelzijdige vrucht die je eerst moet koken voordat je hem kunt verwerken is één van onze favorieten!
Tijdens de workshop ga je proeven van verschillende bereidingen van de kwee èn zelf aan de slag met deze harde gele vrucht.

De kwee (ook wel kweepeer of kweeappel genoemd, ligt aan de vorm) is een op zichzelf staand fruitras. Hij is verwant aan de appel en komt oorspronkelijk uit het gebied rond de Kaspische zee.
De kwee is vrij laat rijp en bevat veel vezels en vitamine C.

In zuidelijke landen (Spanje en Portugal), maar ook in Japan is de kwee erg geliefd.
Op onze tuinderij hebben we ook kweebomen staan. En we willen in de week van de kwee onze bezoekers kennis laten maken met de smaak en toepassingen ervan. Zodat meer mensen fan worden en zelf een boompje planten of in het seizoen kweeën kopen en ermee aan de slag gaan.

Aan het eind van de workshop ga je naar huis met inspiratie èn 2 gevulde potje met lekkers van de kwee! Meld je aan

Titel

Ga naar de bovenkant