Winkel

Oogstverkoop en inmaak producten

Gedurende het seizoen wisselt het aanbod aan verse groente en fruit afhankelijk van wat er oogstbaar is, net als vroeger bij de warmoezeniers. We kweken uit biologisch zaad ook extra (moes)tuinplantjes op in onze kas die ook voor verkoop worden aangeboden. Elke donderdag wordt het aanbod geactualiseerd op deze site. Kijk ook op facebook voor het nieuwste aanbod.

Verkoop vers fruit, groente & kruiden
peterselie, selderij, rozemarijn, salie, wijnruit, bietjes, snijbiet, rode kool, spitskool, palmkool, savooiekool, boerenkool en stoofperen.

Zelf oogsten/plukken
 bietjes, kapucijnerbaard, rode kool, spitskool, snijbiet (warmoes), palmkool, boerenkool en savooie kool.

Verkoop pootgoed
rozemarijn, salie, oost indische kers, citroen melisse, pa;lmkool, aardbeien, rode, witte en zwarte bessen.

Verkoop (tuin/kamer)planten
geurgeraniums, citroengeranium, bladbegonia, pannekoekenplant, siernetel, sempervivum, herfstsalie, graslelie, sedum.

Zelf oogsten

Zolang het bij ons van het land of van de bomen en struiken komt kun je bij ons terecht voor verse groenten, kruiden en fruit. Bij ons koop je dus altijd seizoensgroenten. Extra bijzonder is dat je de meeste producten ook zelf vers kunt oogsten! Oogsten is een deel van de beleving en verser kan het niet.

Hoe werkt het?
In onze winkel (naast het café) vind je alles wat je nodig hebt om zelf te oogsten of bloemen te plukken; manden in allerlei formaat, knippertjes, een lijst met wat er te oogsten is op dat moment en ook een wasbak en tafel waar je je oogst kunt schoonmaken, verpakken en wegen.
Overal in de tuin staan rode vlaggetjes op plekken waar je kan oogsten.

Bloemen plukken

In het bloeiseizoen kan je zelf een mooi boeket plukken in onze bloemenpluktuin. Je kunt kiezen uit veel verschillende bloemen zoals o.a. dahlia’s, scinia’s, zonnehoed, trommelstokje, lamsoor, goudstrobloem, ridderspoor en zomeraster. Dit kan zolang de bloemen bloeien. Een bos bloemen kost € 7,-. We verkopen ook een strippenkaart; 5 keer een bos bloemen plukken en van ons een koffie of thee met een taartje er gratis bij! De strippenkaart kost € 35,-

Jam, chutney, siroop, sap etc

Net als de warmoezeniers verwerken we ook een groot deel van onze oogst in heerlijke producten zoals jam, azijn, mosterd, compote, sap en siroop.
In ons winkeltje vind je een uitgebreid assortiment. Zonder kunstmatige toevoegingen en met zo min mogelijk suiker. 

© Warmoes 2019