Wil je graag nieuwe smaken toevoegen aan je maaltijd? Of leren hoe levende micro-organismen zorgen voor een gezonde darmflora? Of wil je de groenten uit je moestuin langer bewaren door te spelen met verschillende fermentatietechnieken?
Bij de workshop ‘fermenteren met seizoensgroenten’ leer je de basistechnieken, krijg je van alles te proeven en ga je met verschillende groenten en recepten aan de slag!
Je nieuwe creaties krijg je in twee beugelpotten mee naar huis, waarna de micro-organismen op kamertemperatuur het voedsel voor je transformeren in nieuwe smaken, structuren, kleuren en geuren. De theorie en recepten krijg je per mail nagestuurd. Daarna begint het échte experimenteren!
De workshop wordt gegeven door Pepijn, een enthousiaste voedselveranderaar met een grote passie voor fermentatie, wildplukken, stadslandbouw en op dit moment in opleiding tot biodynamische groenteteler.
Tijd van 19:00-21:30 uur
Kosten: € 47,50 inclusief koffie/thee en alle benodigdheden (groente en potten)