Plan je bezoek

Tuinderij

Onze naam verwijst naar warmoezeniers; de boeren die in de omgeving van de stad groenten en fruit kweekten en deze verkochten aan de stedelingen.

Dat deden ze voor 1900 vooral op de markt. Daarna ook via de veiling of rechtstreeks aan handelaren.

Lent was een typisch warmoezeniersdorp en de Warmoes is een voorbeeld van een gemengd tuinbouwbedrijf, een warmoezeniersbedrijf of warmoezerij.
We zijn een historische tuinderij omdat we nog steeds oude teeltmethodes gebruiken zoals broeibakken. Daarnaast telen we, net als de warmoezeniers vroeger, veel verschillende rassen en soorten. Meer informatie over de rassen en de warmoezeniers is ook op onze site te vinden (zie het menu)

Zelf oogsten – aanbod deze week

Je mag in het oogstseizoen een aantal groente- en fruitrassen zelf oogsten.

Kies je eigen koolrabi, vul een bakje met frambozen en pluk je mooiste boeket veldbloemen bij elkaar. Zelf oogsten is het leukste wat er is!

Kom voordat je de tuin ingaat naar onze winkel naast het café voor handig plukgerei en echte oogstmanden. Daar kan je ook zien wat er die dag exact te oogsten is. In de tuin zijn de te oogsten groenten en fruit met een rode vlag aan gegeven.

Wat je plukt, dien je ook af te rekenen en jonge kinderen plukken altijd onder begeleiding van ouders. Dit kan in het museum of in het café aan de bar.

Museum – ontdek het verleden

In ons museum maak je kennis met de geschiedenis van Lent als warmoezeniersdorp.

Overal op ons terrein vertellen we het verhaal over de Lentse warmoezeniers. Dat verhaal zie je terug in de rassen die we telen, onze hoogstamboomgaard, de teeltmethoden en de gebouwen. De onderdelen die we buiten niet kunnen laten zien, hebben we nu zichtbaar gemaakt in ons museum.
Daar vertellen we over de Lentse families. Over de eeuwige strijd met de Waal. Over de relatie met de stad Nijmegen. Over hoe de warmoezeniers van een nood een deugd maakten. En over hoe je de oogst kon bewaren tot ver in de winter.

Je komt via het museum het café in. Je vindt er ook onze kraam met verse oogst en onze inmaakkast; een kast vol lekkers, allemaal gemaakt van onze onbespoten oogst. Het museum is een centrale plek op ons terrein en je komt daar te weten wat je zelf vers kunt plukken en welke klussen de vrijwilligers aan het doen zijn (en waar je dus kunt gaan kijken!).

Tuincafé met terras en boomgaard

In ons knusse tuincafé heb je uitzicht op de tuin en onze kippen. Bij mooi weer zit je heerlijk tussen het groen op ons terras of in de boomgaard. Kom binnen iets lekkers halen en zoek een fijne plek buiten. De tuinderij en het tuincafé zijn het hele jaar open. Woensdag tot en zondag van 10-17 uur.

In ons tuincafé kun je terecht voor koffie, ons eigen appelperensap, zelfgebakken taart en lunch (kleine kaart, wisselend en altijd vers!). Natuurlijk koken en bakken we met onze eigen verse onbespoten oogst. Onze gerechten zijn allemaal vegetarisch en we hebben ook vaak een vegan gerecht of taartje. Benieuwd naar onze drankjes? Bekijk de menukaart

Voor groepen van 6 personen of groter vragen we je te reserveren. Bij mooi weer zetten we gezellige zitjes in de boomgaard of op het terras. Kijk ook bij Lunch/Borrel/Feestje voor meer informatie over feestjes en verhuurmogelijkheden. Let op; in de zomer is het in het weekend vaak druk. Het kan zijn dat we dan geen reserveringen voor feestjes of grote lunchgroepen aannemen.  
Je kan voor een groep een Warmoes lunchbord of een lunchbuffet reserveren. Het lunchbord bestaat uit een gevuld bord met een kopje soep, stukje quiche, brood met bloemenkruidenboter en verschillende kleine side dishes.
Het buffet is 2 gangen en bestaat uit soep, verschillende broodjes, croissants, zelfgemaakte jam en eiersalade, kaas, salade en in het seizoen met vers fruit. Ons brood is biologisch en komt van Brood op de plank.
Een Warmoes lunchbord kost € 16,35 pp. Een lunchbuffet € 18,50 pp. Reserveren? Stuur ons een mailtje

Winkel

In onze winkel kun je verse groente van het seizoen, inmaakproducten en plantjes voor binnen en buiten kopen.

Gedurende het seizoen wisselt het aanbod van verse groente en fruit afhankelijk van wat er oogstbaar is, net als vroeger bij de warmoezeniers. Verwacht geen grote hoeveelheden en een enorme groentekraam. We telen een grote variatie aan rassen en soorten en soms betekent dat een beperkte oogst.

We kweken uit biologisch zaad (moes)tuinplantjes op in onze kas die ook voor verkoop worden aangeboden.

De voortuin van de voormalige tuinderswoning is speciaal aangeplant om te inspireren. We hebben gekozen voor makkelijk te onderhouden tuinplanten die niet alleen mooi zijn om te zien, maar die ook aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders. Ook van deze planten hebben we stekjes opgekweekt ter verkoop.

Een deel van ons fruit, kruiden en groentes oogsten onze vrijwilligers voor u. Ze liggen alvast klaar op onze kraam: een omgebouwde Lentse wagen waarmee vroeger de producten naar de markt werden gebracht. Daarnaast kunt u een groot deel van onze producten zelf oogsten. Welke groenten en fruit oogstbaar zijn wordt aangegeven met een rode vlag. Als er (nog) geen vlag staat is het dus nog niet rijp of bv bestemd voor gebruik in ons tuincafe. Ook hebben we een tweedelige bloemenpluktuin aan beide zijden van het plein waar in het seizoen zelf bosjes geplukt kunnen worden.

Vanaf eind april is er weer verse oogst te verwachten op onze kraam. 

Bloemenpluktuin

In onze bloemenpluktuin kun je iedere zomer zelf je boeket bloemen plukken. Mocht je de hele zomer verse bloemen op tafel willen, koop dan een strippenkaart.

Onze bloemenpluktuin bestaat uit 2 delen. Vanaf ongeveer half juni tot eind september bloeien typische boerenbloemen zoals dahlia’s, scinia’s, zonnehoed, trommelstokje, lamsoor, goudstrobloem, ridderspoor en zomeraster.
In onze winkel kun je de plukspullen (plukschaar en bloemenmand) halen.
We gebruiken een plankje met een gat er in om de prijs van het boeket te bepalen.

Wil je vaker komen plukken? Koop dan onze bloemenpluk strippenkaart. Dan kan je 5 bossen plukken en krijg je van ons een drankje van het huis. Te koop in de winkel en het café. Ook leuk om te geven!

Logeren

In de voormalige tuinderswoning hebben we een sfeervol gastenverblijf gemaakt, in jaren ’40-’50 stijl.

Dus niet slapen op stromatrassen, maar op boxsprings.

Er zijn 3 slaapkamers, met ieder een ander uitzicht; op de bakkenplek, op de grote walnotenboom en op de leilindes. Er is een grote badkamer met bad en separate douche.
In het huis zijn 2 toiletten, een grote keuken met alle voorzieningen en een bijkeuken met wasmachine en droger.

Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je onze tuinderij als achtertuin hebt! Geniet van de ochtendrust, loop ’s avonds een rondje door de boomgaard of vlei neer op het terras van ons café.

Wil je meer weten over het gastenverblijf? Kijk hier.

Zakelijke bijeenkomsten

Bij de Warmoes kun je ook terecht voor zakelijke bijeenkomsten, teamdagen of workshops.
Zowel ons sfeervolle tuincafé als de grote vergaderruimte op de bovenverdieping zijn af te huren. Bij mooi weer in combinatie met lunch of borrel in de boomgaard.

Vergaderruimte
De ruimte is te huur per dagdeel of voor een hele dag. Er kunnen in carré-vorm 15-20 personen zitten en in theateropstelling 30-35 personen. Een beamer, scherm, flip -over en goed internet zijn natuurlijk beschikbaar.
Plus je kunt het zakelijke met het aangename van onze locatie combineren door tussendoor een rondje buiten te lopen voor inspiratie.
Kosten: € 150,- voor een halve dag en € 280,- voor een hele dag (ex btw). Koffie, thee, ons eigen appelsap en zelfgebakken boterkoek met rozemarijn is optioneel, net als een zelfgebakken stuk taart.
We serveren wanneer gewenst een Warmoes lunchbord (soep, brood met bloemenkruidenboter, quiche en verschillende kleine salades) of bereiden een lunchbuffet voor. Alles in overleg. Bij mooi weer uiteraard buiten. Goed om te weten; we koken en bakken vegetarisch en zoveel mogelijk biologisch en van onze eigen oogst.

Tuincafé
Ons sfeervolle tuincafé met grote ramen is overdag te huur op maandag en dinsdag en op alle dagen ’s avonds vanaf 17 u. Hier kan geborreld, geluncht of gedineerd worden. Prijs op maat afgestemd, afhankelijk van de groepsgrootte. Er is zitplaats voor maximaal 24-28 personen.

Voormalige koestal
Aan de achterzijde (het achterhuis) van de tuinderswoning is de voormalige koestal omgetoverd tot zelfstandige ruimte.
Er is vloerverwarming, een open keuken, zitplaats voor maximaal 12 personen en 3 toiletten. De achterwand wordt opgesierd door een historische tekening met zicht op Nijmegen rond 1930. De voormalige koestal is ideaal voor kleine groepen, workshops of samen koken en eten. Te huren op alle avonden en in het weekend. Prijs per dagdeel (4 uur) € 100,- ex btw.

Wil je een vrijblijvende reservering of offerte opvragen; neem dan contact op via het reserveringsformulier of informeer naar onze mogelijkheden via contact@dewarmoes.nl
Voor bepaalde sociale en maatschappelijke organisaties hanteren we een aangepaste prijs.

Lunch/borrel/feestje

Bij de Warmoes vier je je feestje of borrel in het groen, in de boomgaard. Geniet van de geuren en kleuren, de verse zelfgemaakte producten en loop een rondje over onze tuinderij. Met collega’s vrienden of familie hef je het glas of deel je onze lekkere taart of lunch.

Tijdens openingstijden (woensdag tot en met zondag tussen 10-17u) kun je met een groep bij ons terecht voor een lunch, taartarrangement of borrel.

Lunch; reserveren vanaf 6 personen en keuze uit een Warmoes lunchbord of een lunchbuffet.
Het lunchbord bestaat uit een gevuld bord met een kopje soep, stukje quiche, brood met bloemenkruidenboter en verschillende kleine side dishes.
Het buffet is 2 gangen en bestaat uit een kopje soep, verschillende broodjes, croissants, zelfgemaakte jam, hartig beleg zoals kaas (geen vleeswaren), salade en in het seizoen vers fruit. Ons brood is biologisch en komt van Brood op de plank.
Een Warmoes lunchbord kost € 16,35 pp. Een lunchbuffet € 18,50 pp.

Verjaardag of feestje? We bieden een taartarrangement met onbeperkt koffie (biologisch, van branderij 2Can Trades), thee en ons eigen appelperensap met voor iedereen een stukje taart. Kosten € 15,25 pp.

Let op; in de zomer is het in het weekend vaak druk. Het kan zijn dat we dan geen reserveringen voor feestjes of grote lunchgroepen aannemen.  

Je kunt onze boomgaard en café ook exclusief afhuren voor een borrel of diner. Dat kan alleen in de avond; van 17-21 uur. Kosten zomerseizoen voor café en boomgaard € 400,- voor 4 uur..
De prijs voor het voor het afhuren van het tuincafé in het winterseizoen na 17u voor een borrel of diner is op maat afgestemd. Dit is mede afhankelijk van het aantal personen. Neem even contact op zodat we je de juiste prijs kunnen geven.

Wij verzorgen graag de drankjes en borrelhapjes. Bekijk onze drankenkaart.
Je kunt in het zomerseizoen een buitenkok huren of zelf een cateraar zoeken voor het verzorgen van een diner. Wij werken onder andere samen met Atelier de Beleving, Wereldkoks, de Rode comcommer, Veel soeps, Knettervers catering, Veggie India en Buitenkokers.
Voorwaarde is dat het diner vegetarisch is. Natuurlijk kan er gekookt worden met onze verse oogst. Dat overleggen we graag van te voren.
Interesse? Neem contact op met Marlies (06 44511811) of stuur een mail.

Maak een reservering of informeer naar onze mogelijkheden via mail

Activiteiten en workshops

We organiseren geregeld leuke activiteiten en inspirerende workshops, onder andere in samenwerking met Velt (ecologisch tuinieren). Kijk op onze homepage voor een overzicht van de komende activiteiten.