Plan je bezoek

Tuinderij

Onze naam verwijst naar warmoezeniers; de boeren die in de omgeving van de stad groenten en fruit kweekten en deze verkochten aan de stedelingen.

Dat deden ze voor 1900 vooral op de markt. Daarna ook via de veiling of rechtstreeks aan handelaren.

Lent was een typisch warmoezeniersdorp en de Warmoes is een voorbeeld van een gemengd tuinbouwbedrijf, een warmoezeniersbedrijf of warmoezerij.
We zijn een historische tuinderij omdat we nog steeds oude teeltmethodes gebruiken zoals broeibakken. Daarnaast telen we, net als de warmoezeniers vroeger, veel verschillende rassen en soorten. Meer informatie over de rassen en de warmoezeniers is ook op onze site te vinden (zie het menu)

Zelf oogsten – aanbod deze week

Je mag in het oogstseizoen een aantal groente- en fruitrassen zelf oogsten.

Kies je eigen koolrabi, vul een bakje met frambozen en pluk je mooiste boeket veldbloemen bij elkaar. Zelf oogsten is het leukste wat er is!

Kom voordat je de tuin ingaat naar onze winkel naast het café voor handig plukgerei en echte oogstmanden. Daar kan je ook zien wat er die dag exact te oogsten is. In de tuin zijn de te oogsten groenten en fruit met een rode vlag aan gegeven.
Het aanbod van deze week ; Pompoen, palmkool, boerenkool, rode kool, kapucijnerbaard, snijbiet, ijskruid, Nieuw-Zeelandse spinazie, knolselderij, kaneelbasilicum, salie, rozemarijn, wijnruit, peterselie, laurier, bimi broccoli, pluksla, gemengde sla zakjes, stoofperen, handperen, droogappels, bakappels (goudreinette), kweeën.

Wat je plukt, dien je ook af te rekenen en jonge kinderen plukken altijd onder begeleiding van ouders. Dit kan in het museum of in het café aan de bar.

Museum – ontdek het verleden

In ons museum maak je kennis met de geschiedenis van Lent als warmoezeniersdorp.

Overal op ons terrein vertellen we het verhaal over de Lentse warmoezeniers. Dat verhaal zie je terug in de rassen die we telen, onze hoogstamboomgaard, de teeltmethoden en de gebouwen. De onderdelen die we buiten niet kunnen laten zien, hebben we nu zichtbaar gemaakt in ons museum.
Daar vertellen we over de Lentse families. Over de eeuwige strijd met de Waal. Over de relatie met de stad Nijmegen. Over hoe de warmoezeniers van een nood een deugd maakten. En over hoe je de oogst kon bewaren tot ver in de winter.

Je komt via het museum het café in. Je vindt er ook onze kraam met verse oogst en onze inmaakkast; een kast vol lekkers, allemaal gemaakt van onze onbespoten oogst. Het museum is een centrale plek op ons terrein en je komt daar te weten wat je zelf vers kunt plukken en welke klussen de vrijwilligers aan het doen zijn (en waar je dus kunt gaan kijken!).

Tuincafé en worteltaart bestellen

Ons knusse tuincafé met uitzicht op de tuin en onze kippen is open op vrijdag, zaterdag en zondag van 10-17u. Je kunt deze winter ook dé lekkerste worteltaart van Nijmegen bij ons bestellen!

We bakken onze worteltaart vers en je kunt een halve of een hele taart bestellen. Kosten: halve taart € 18,50 (6 punten) en hele taart € 35,- (12 punten). De taart is opgemaakt met gehakte walnoten en bloemblaadjes uit eigen tuin. Graag minimaal 24 uur van te voren bestellen door een mail te sturen.

In ons tuincafé kun je terecht voor koffie, ons eigen appelsap, zelfgebakken taart en lunch (soep en luxe tosti). Natuurlijk biologisch en vegetarisch. Benieuwd naar onze drankjes? Bekijk de menukaart

Voor groepen van 6 personen of groter kunnen we ook een Warmoes lunchbord maken of een lunchbuffet klaarzetten. Het lunchbord bestaat uit een gevuld bord met een kopje soep, stukje quiche, brood met bloemenkruidenboter en verschillende kleine side dishes.
Het buffet bestaat uit soep, verschillende broodjes, croissants, zelfgemaakte jam en eiersalade, kaas, salades en rauwkost en fruit (in het seizoen).
Kosten voor het buffet dan wel het lunchbord bedragen € 15,55 pp. Dat kan alleen door van te voren te reserveren. Stuur ons een mailtje

Winkel

In onze winkel kun je verse groente van het seizoen, inmaakproducten en plantjes voor binnen en buiten kopen.

Gedurende het seizoen wisselt het aanbod van verse groente en fruit afhankelijk van wat er oogstbaar is, net als vroeger bij de warmoezeniers. Verwacht geen grote hoeveelheden en een enorme groentekraam. We telen een grote variatie aan rassen en soorten en soms betekent dat een beperkte oogst.

We kweken uit biologisch zaad (moes)tuinplantjes op in onze kas die ook voor verkoop worden aangeboden.

De voortuin van de voormalige tuinderswoning is speciaal aangeplant om te inspireren. We hebben gekozen voor makkelijk te onderhouden tuinplanten die niet alleen mooi zijn om te zien, maar die ook aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders. Ook van deze planten hebben we stekjes opgekweekt ter verkoop.

Bloemenpluktuin

In onze bloemenpluktuin kun je iedere zomer zelf je boeket bloemen plukken. Mocht je de hele zomer verse bloemen op tafel willen, koop dan een strippenkaart.

Onze bloemenpluktuin bestaat uit 2 delen. Vanaf ongeveer half juni tot eind september bloeien typische boerenbloemen zoals dahlia’s, scinia’s, zonnehoed, trommelstokje, lamsoor, goudstrobloem, ridderspoor en zomeraster.
In onze winkel kun je de plukspullen (plukschaar en bloemenmand) halen.
We gebruiken een plankje met een gat er in om de prijs van het boeket te bepalen.

Wil je vaker komen plukken? Koop dan onze bloemenpluk strippenkaart. Dan kan je 5 bossen plukken en krijg je van ons een drankje van het huis. Te koop in de winkel en het café. Ook leuk om te geven!

Logeren

In de voormalige tuinderswoning hebben we een sfeervol gastenverblijf gemaakt, in jaren ’40-’50 stijl.

Dus niet slapen op stromatrassen, maar op boxsprings.

Er zijn 3 slaapkamers, met ieder een ander uitzicht; op de bakkenplek, op de grote walnotenboom en op de leilindes. Er is een grote badkamer met bad en separate douche.
In het huis zijn 2 toiletten, een grote keuken met alle voorzieningen en een bijkeuken met wasmachine en droger.

Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je onze tuinderij als achtertuin hebt! Geniet van de ochtendrust, loop ’s avonds een rondje door de boomgaard of vlei neer op het terras van ons café.

Wil je meer weten over het gastenverblijf? Kijk hier.

Zakelijke bijeenkomsten

Bij de Warmoes kun je ook terecht voor zakelijke bijeenkomsten, teamdagen of workshops.
Zowel ons sfeervolle tuincafé als de grote vergaderruimte op de bovenverdieping zijn af te huren.

Vergaderruimte
De ruimte is te huur per dagdeel (9-12/13u of 13/14-17u of ’s avonds) of voor een hele dag. Er kunnen in carré-vorm 15-20 personen zitten en in theateropstelling 30-35 personen. Een beamer, scherm, flip -over en goed internet zijn natuurlijk beschikbaar.
Plus je kunt het zakelijke met het aangename van onze locatie combineren door tussendoor een rondje buiten te lopen voor inspiratie.
Kosten: € 150,- voor een halve dag en € 280 voor een hele dag (ex btw). Koffie, thee, ons eigen appelsap en zelfgebakken boterkoek met rozemarijn is optioneel, net als een zelfgebakken stuk taart.
We serveren wanneer gewenst een Warmoes lunchbord (soep, brood met bloemenkruidenboter, quiche en verschillende kleine salades) of bereiden een lunchbuffet voor, voor  € 15,55 pp (incl btw). Alles in overleg. Goed om te weten; we koken en bakken vegetarisch, biologisch en natuurlijk met zoveel mogelijk onze eigen oogst.

Tuincafé
Ons sfeervolle tuincafé met grote ramen is overdag te huur op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag en op alle dagen ’s avonds vanaf 17 u. Hier kan geborreld, geluncht of gedineerd worden. Prijs op maat afgestemd, vanaf € 75,- per uur (ex btw). Er is zitplaats voor maximaal 24-28 personen.

Voormalige koestal
Aan de achterzijde (het achterhuis) van de tuinderswoning is de voormalige koestal omgetoverd tot zelfstandige ruimte.
Er is vloerverwarming, een open keuken, zitplaats voor maximaal 12 personen en 3 toiletten. De achterwand wordt opgesierd door een historische tekening met zicht op Nijmegen rond 1930. De voormalige koestal is ideaal voor kleine groepen, workshops of samen koken en eten. Te huren op alle avonden en in het weekend. Prijs per dagdeel (4 uur) € 100,- ex btw.

Wil je een vrijblijvende reservering of offerte opvragen; neem dan contact op via het reserveringsformulier:
Maak een reservering.

Of informeer naar onze mogelijkheden via contact@dewarmoes.nl Voor bepaalde sociale en maatschappelijke organisaties hanteren we een aangepaste prijs.

Lunch/borrel/feestje

Bij de Warmoes kun je in de winter op maandag tot en met donderdag een gezellige borrel, lunch of diner organiseren in ons tuincafé. Met collega’s hef je het glas, met vrienden en familie deel je onze lekkere taart of lunch.

Ons tuincafé is iedere maandag tot en met donderdag af te huren tot uiterlijk 21:00u voor bijeenkomsten, feestelijk of zakelijk. We koken en bakken biologisch en vegetarisch, zoveel mogelijk met onze eigen oogst.
We kunnen de lunch verzorgen in de vorm van een Warmoes lunchbord met soep, brood met bloemenkruidenboter, quiche en kleine salades of een lunchbuffet voorbereiden. Alles in overleg. De kosten bedragen € 15,55 pp.
Onze taarten zijn natuurlijk ook zelfgebakken en kunnen gecombineerd worden met verse koffie van Boot koffie uit Baarn. Taartarrangement met onbeperkt koffie, thee, ons eigen appelsap en voor iedereen een stukje taart kost €9,40 pp
Als diner bereiden we een 3-gangen buffet met soep, daarna quiche, warme groenten en salades. Plus een heerlijk dessert. Kosten € 27,25 pp

Interesse? Neem contact op met Marlies (06 44511811) of stuur een mail.

Bekijk onze menukaart
Maak een reservering of informeer naar onze mogelijkheden via mail

Activiteiten en workshops

We organiseren geregeld leuke activiteiten en inspirerende workshops, onder andere in samenwerking met Velt (ecologisch tuinieren). Kijk op onze homepage voor een overzicht van de komende activiteiten.