Plan je bezoek

Tuinderij

Onze naam verwijst naar warmoezeniers; de boeren die in de omgeving van de stad groenten en fruit kweekten en deze verkochten aan de stedelingen.

Dat deden ze voor 1900 vooral op de markt. Daarna ook via de veiling of rechtstreeks aan handelaren.

Lent was een typisch warmoezeniersdorp en de Warmoes is een voorbeeld van een gemengd tuinbouwbedrijf, een warmoezeniersbedrijf of warmoezerij.
We zijn een historische tuinderij omdat we nog steeds oude teeltmethodes gebruiken zoals broeibakken. Daarnaast telen we, net als de warmoezeniers vroeger, veel verschillende rassen en soorten. Meer informatie over de rassen en de warmoezeniers is ook op onze site te vinden (zie het menu)

Zelf oogsten – aanbod deze week

Je mag in het oogstseizoen een aantal groente- en fruitrassen zelf oogsten.

Kies je eigen koolrabi, vul een bakje met frambozen en pluk je mooiste boeket veldbloemen bij elkaar. Zelf oogsten is het leukste wat er is!

Kom voordat je de tuin ingaat naar onze winkel naast het café voor handig plukgerei en echte oogstmanden. Daar kan je ook zien wat er die dag exact te oogsten is. In de tuin zijn de te oogsten groenten en fruit met een rode vlag aan gegeven.
Het aanbod van deze week ; koolrabi, kapucijners, peultjes, frambozen, rode bessen, courgette, munt en mooie boeketten. Daarnaast moestuinplantjes zoals tomaten, augurk, pepertjes, paprika en palmkool, (kruiden)tuinplantjes zoals heemst, wijnruit, dropplant, rozemarijn, strobloem en meisjesogen. Vaste planten zoals o.a. jacobsladder, akoniet en nepeta.

Wat je plukt, dien je ook af te rekenen en jonge kinderen plukken altijd onder begeleiding van ouders. Dit kan in het museum of in het café aan de bar.

Tuincafé

In ons knusse tuincafé met terras in de boomgaard kun je terecht voor koffie, ons eigen appelsap, zelfgebakken taart en lunch met ingrediënten van eigen oogst.

Openingstijden café en tuinderij:

Vanaf 1 november open op vrijdag, zaterdag en zondag van 10:00u tot 17:00 u.
We hebben een kleine lunchkaart. Die vaak wisselt omdat de oogst ook wisselt. Natuurlijk schenken we sap van ons eigen fruit. Bekijk de menukaart

We koken en bakken vegetarisch en proberen ook graag veganistische gerechten uit.
Voor groepen van 6 personen of groter kunnen we ook een Warmoes lunchbord maken; een kopje soep, stukje quiche, brood met bloemenkruidenboter en verschillende kleine side dishes. Kosten € 14,50 pp. Dat kan alleen door van te voren te reserveren. Stuur ons een mailtje

Winkel

In onze winkel kun je verse groente van het seizoen, inmaakproducten en plantjes voor binnen en buiten kopen.

Gedurende het seizoen wisselt het aanbod van verse groente en fruit afhankelijk van wat er oogstbaar is, net als vroeger bij de warmoezeniers. Verwacht geen grote hoeveelheden en een enorme groentekraam. We telen een grote variatie aan rassen en soorten en soms betekent dat een beperkte oogst.

We kweken uit biologisch zaad (moes)tuinplantjes op in onze kas die ook voor verkoop worden aangeboden.

De voortuin van de voormalige tuinderswoning is speciaal aangeplant om te inspireren. We hebben gekozen voor makkelijk te onderhouden tuinplanten die niet alleen mooi zijn om te zien, maar die ook aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders. Ook van deze planten hebben we stekjes opgekweekt ter verkoop.

Bloemenpluktuin

In onze bloemenpluktuin kun je iedere zomer zelf je boeket bloemen plukken. Mocht je de hele zomer verse bloemen op tafel willen, koop dan een strippenkaart.

Onze bloemenpluktuin bestaat uit 2 delen. Vanaf ongeveer half juni tot eind september bloeien typische boerenbloemen zoals dahlia’s, scinia’s, zonnehoed, trommelstokje, lamsoor, goudstrobloem, ridderspoor en zomeraster.
In onze winkel kun je de plukspullen (plukschaar en bloemenmand) halen.
We gebruiken een plankje met een gat er in om de prijs van het boeket te bepalen.

Wil je vaker komen plukken? Koop dan onze bloemenpluk strippenkaart. Dan kan je 5 bossen plukken en krijg je van ons een drankje van het huis. Te koop in de winkel en het café. Ook leuk om te geven!

Logeren

In de voormalige tuinderswoning hebben we een sfeervol gastenverblijf gemaakt, in jaren ’40-’50 stijl.

Dus niet slapen op stromatrassen, maar op boxsprings.

Er zijn 3 slaapkamers, met ieder een ander uitzicht; op de bakkenplek, op de grote walnotenboom en op de leilindes. Er is een grote badkamer met bad en separate douche.
In het huis zijn 2 toiletten, een grote keuken met alle voorzieningen en een bijkeuken met wasmachine en droger.

Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je onze tuinderij als achtertuin hebt! Geniet van de ochtendrust, loop ’s avonds een rondje door de boomgaard of vlei neer op het terras van ons café.

Wil je meer weten over het gastenverblijf? Kijk hier.

Zakelijke bijeenkomsten

Bij de Warmoes kun je ook terecht voor zakelijke bijeenkomsten, teamdagen of workshops.
We hebben een grote vergaderzaal boven ons tuincafé met een ventilatiesysteem en dakramen die open kunnen.

De ruimte is te huur per dagdeel (9-12/13u of 13/14-17u of ’s avonds) en voor een hele dag. Er kunnen in carré-vorm 15-20 personen zitten en in theateropstelling 30-35 personen.
Een beamer, scherm, flip -over en goed internet zijn natuurlijk beschikbaar.
Plus je kunt het zakelijke met het aangename van onze locatie combineren door bijvoorbeeld de lunch in de boomgaard geserveerd te krijgen of kleine groepsopdrachten buiten te doen. Of maak tussendoor een wandeling door de tuin en doe inspiratie op.
Kosten: € 140,- voor een halve dag en € 270 voor een hele dag (ex btw). Warmoes lunchbord (gevuld met soep, brood met bloemenkruidenboter, quiche en verschillende kleine salades) € 14,50 pp. We koken en bakken vegetarisch, biologisch en natuurlijk zoveel mogelijk met onze eigen oogst.

Naast de vergaderruimte zijn er meer verhuurmogelijkheden.

Aan de achterzijde (het achterhuis) van de tuinderswoning is de voormalige koestal omgetoverd tot zelfstandige ruimte.
Er is vloerverwarming, een open keuken, zitplaats voor 12 personen, 3 toiletten en de achterwand wordt opgesierd door een historische tekening met zicht op Nijmegen rond 1930. De koestal heeft nog originele kleine ramen en een robuuste houten toegangsdeur en ligt naast de bakkenplek. Ideaal voor kleine groepen, workshops of samen koken en eten. Te huren op alle avonden en in het weekend. Prijs per dagdeel (4 uur) € 75,- ex btw.

Op maandag, dinsdag en ’s avonds vanaf 17:00 uur kun je ons sfeervolle café huren voor vergaderingen, workshops, sessies, borrels of diners. Zitplaats voor maximaal 24 personen. Hou er rekening mee dat we in het café altijd personeel inzetten. De andere ruimten zijn ‘onbemand’ te huren. Prijs op maat afgestemd, vanaf € 75,- ex btw per uur.

Wil je een vrijblijvende reservering of offerte opvragen; neem dan contact op via het reserveringsformulier:
Maak een reservering.

Of informeer naar onze mogelijkheden via contact@dewarmoes.nl

Lunch/borrel/feestje

Bij de Warmoes vier je je feestje net iets leuker! Met vrienden en familie deel je onze lekkere taart aan lange tafels. Of je geniet met elkaar van een vers bereide lunch.

Kinderen kunnen ongestoord spelen en jullie kunnen een rondje over de tuinderij lopen en in het seizoen bloemen plukken.
In de boomgaard reserveren we een deel voor jullie gezelschap en zetten gezellige zitjes klaar, eventueel met een buffet.
We verzorgen graag de drankjes, taart, lunch of borrel.
Prijs op maat afgestemd, vanaf € 50,- (10-15 personen), € 75,-  (15-20 personen), € 100 (20-30 personen) of € 125,- (30-40 personen) eenmalige kosten.

Daarnaast hebben we verschillende arrangementen;
Taartarrangement met onbeperkt koffie, thee, appelsap van ons eigen fruit en voor alle gasten een punt huisgemaakte taart € 9,15 pp. Kinderen < 10 jaar € 4,50 (voor hen maken we een muffin versierd met eetbare bloemetjes).
Warmoes lunchbord; een gevuld bord met soep, quiche, brood met bloemenkruidenboter en kleine salades € 14,50 pp
Borrelhapjes; arrangement klein € 3,25 (2 hapjes pp, zelfgemaakt, bijvoorbeeld mini quiche), middel € 4,35  (klein plus blokjes bio kaas met membrillo of kweeperenmosterd) of groot € 5,- (middel plus nootjes en/of olijven)

Bekijk onze menukaart
Maak een reservering of informeer naar onze mogelijkheden via contact@dewarmoes.nl

Goed om te weten; het meebrengen van eigen eten en drinken kan niet. Eindtijd van een borrel/diner is uiterlijk 21:00 uur. Onze boomgaard en ons café zijn tijdens openingstijden voor iedereen open, dus een besloten feest kan alleen buiten openingstijden.

Activiteiten en workshops

We organiseren geregeld leuke activiteiten en inspirerende workshops, onder andere in samenwerking met Velt (ecologisch tuinieren). Kijk op onze homepage voor een overzicht van de komende activiteiten.